سالهای سال است ذائقه ایرانی ها با ترشیجات سازگار شده است. بسیاری طعم ترشی ، خیار شور و سیر ترشی را دوست دارند و به عنوان چاشنی مهم غذایی از آن استفاده می کنند. امروزه مردم اغلب علاقه به مصرف ترشیجات خانگی دارند.
- اگر ترشی کپک زد، میتوان با برداشتن قسمت کپکزده، از آن استفاده کرد؟
کپکها دو نوع هستند؛ بیماریزا و غیر بیماریزا. کپکهای بیماریزا، سمهایی ترشح میکنند که به آنها مایکوتوکسین یا سموم قارچی میگوییم. این نوع کپکها میتوانند بر سلامت تمام ارگانهای بدن از جمله کبد، تأثیر منفی بگذارند. هرچند تمام کپکها بیماریزا نیستند، اما از آنجا که تشخیص بیماریزا بودن یا نبودن آنها فقط در شرایط آزمایشگاهی امکانپذیر است، بهتر است مواد غذایی کپکزده را کاملاً دور بریزید و از مصرف آنها خودداری کنید.
- چه ظرفهایی را برای نگهداری ترشیها مناسب نمیدانید؟
- ظرفهای فلزی، بههیچوجه برای نگهداری ترشی و سایر محصولات غذایی حاوی مواد اسیدی مانند سرکه، آبلیمو یا آبغوره مناسب نیستند، زیرا فلزات میتوانند بهراحتی در اسیدها حل شوند؛ بنابراین امکان تشکیل ترکیبهای مضر با نگهداری ترشی در ظرفهای فلزی وجود دارد.
- ظرفهای پلاستیکی هرگز ! زیرا سرکه یا همان اسیداستیک، یکی از مهمترین مواد تشکیلدهنده ترشی است و بیشتر افراد، نگران واکنش میان ترکیبهای موجود در پلاستیک و این ماده هستند، اما از نظر شیمیایی، سرکه جزو اسیدهای ضعیف طبقهبندی میشود. با توجه به ضعیف بودن اسید سرکه، به نظر نمیرسد مشکل خیلی جدی و بزرگی در اثر ترشی انداختن در ظرفهای پلاستیکی پیش بیاید،
- ظروف شیشه ای بانک های بزرگ و کوچک بلور شیشهای، بهترین، مناسبترین و ایمنترین ظرفها برای تهیه یا نگهداری ترشیها هستند. از آنجا که شیشه جزو مواد خنثی محسوب میشود، سرکه نمیتواند واکنشی با ترکیبهای موجود در آن انجام دهد و هیچ مهاجرتی هم از ترکیب مواد شیشه به ترشی و از ترشی به شیشه اتفاق نمیافتد. در نتیجه :
- حفظ طعم و رنگ ترشی
- عدم واکنش شیشه با مواد داخل آن و حفظ سلامت ترشی ، خیار شور و سیرترسی
- زیبایی بصری شیشه
بانکه های بلور شیشه ای کاوه بهترین انتخاب برای ذائقه های ایرانی